Från köket till finrummet – En affärsresa i snus
Apr 4, 2023

Lars Hansson tillträder som VD

Gotlandssnus grundare Henrik Jakobsson lämnar efter snart 20 år över det operativa ansvaret till en ny kraft.

Företaget omsätter idag nära 90 miljoner kronor har 55 medarbetare och är med det ett av Gotlands största industriföretag med Europa som marknad. Henrik har som grundare av företaget varit vd sedan bolaget bildades hemma i köket sedan år 2000. Nu väljer han dock att trappa ner den operativa rollen, men kommer att kvarstå i en central roll.

– De snart 20 år som jag tillsammans med personalen har jobbat med att bygga upp bolaget har varit mycket intensiva. Beslutet innebär att jag kommer att jag gå in i en mer strategisk funktion, men med bibehållet engagemang. Det är alltså ingen dramatisk förändring utan jag har under lång tid varit öppen för att lämna över det operativa ansvaret när det funnits en efterträdare på plats och det har vi nu med Lars Hansson, säger Henrik Jakobsson grundare och avgående vd för Gotlandssnus.

– Det går alltid att diskutera när tillfället är det rätta, men vi har idag en stabil organisation med drivna och duktiga medarbetare och inte minst en stark ägare som vill fortsätta att utveckla Gotlandssnus i den anda och vision vi har byggt upp. Lars har jobbat som försäljningschef i fyra år, kan företaget och marknaden väl och har en energi och ledarskap som passar vår strategi, våra mål och värderingar, säger Henrik Jakobsson.

– Det är svårt att sätta ord på den insats som Henrik har gjort och jag är naturligtvis både stolt och glad över att ha fått den här möjligheten, men samtidigt är jag också ödmjuk inför att axla den här rollen i ett företag som är så starkt förknippat med Henrik och vad han har uträttat som VD under alla år. Henrik kommer som sagt heller inte att sluta utan finnas kvar i verksamheten, kommenterar Lars Hansson tillträdande vd för Gotlandssnus.

– Jag ser fram emot att sätta igång i den nya rollen tillsammans med alla drivna medarbetare och ser ljust på vår utveckling och fortsatta tillväxt. Vi har en ägare, som precis som vi, vill satsa på de produkter vi levererar och som står för det unika som Gotland och Gotlandssnus kan bidra med. Vi har samtidigt fortsatt utrymme för vår kreativitet och vårt sätt att tänka och agera och det känns oerhört bra, avslutar Lars Hansson.

Gotlandssnus omsätter nära 90 miljoner och exporterar sina produkter till Europa och Sverige. Gotlandssnus sysselsätter 55 medarbetare. Visionen är att växa och bli det största industribolaget på Gotland. Våra varumärken är Jakobsson (snus), Qvitt (nikotin o tobaksfritt) och Swave (nikotinpåsar). www.gotlandssnus.se

Kontaktpersoner:

Henrik Jakobsson 070-999 99 26 henrik.jakobsson@gotlandssnus.se

Lars Hansson 070-968 09 63 lars.hansson@gotlandssnus.se

(Nyheten är ursprungligen publicerad 21 januari 2021).