Qvitt Logotyp

Success Stories

Prova Qvitt

Idas resa mot ett snusfritt liv

Ida Gustafsson har varit aktiv snusare i snart tretton år. Men nu dumpar hon dosan för gott! Här kan du följa hennes resa mot ett snusfritt liv med hjälp av nikotinfritt snus. Följ hennes resa och låt dig inspireras att sluta själv.

Hej! Jag har varit en aktiv snusare i 13 år nu, med avbrott vid graviditet och amning två gånger, och jag tänker tanken att jag BORDE sluta varje kväll när jag går och lägger mig. Men, det blir aldrig av! Jag snusar ungefär en dosa om dagen och det ruinerar både mitt tandkött och min plånbok. Även fast att jag vet om dessa problem så hittar jag ändå inte motivationen till att sluta. Jag provade att ladda ner en app en gång – jag höll mig snusfri i ca.5 timmar, hah

Jag fick då nys om nikotinfritt snus och har googlat runt en del (och gudars så mycket det fanns att välja mellan) men jag föll för Qvitt som Gotlandssnus tillverkar. Det känns genuint att de håller till på Gotland och att tillverkningen även sker där, det känns schysst mot miljön. Enligt Gotlandssnus är ”råvarorna av bästa sort” och den känslan får jag också när jag läser innehållsförteckningarna på Qvitts olika smaker. I jämförelse med konkurrenter till Qvitt så ligger de också vettigast till prismässigt – tummen upp från den studerande egenföretagaren. Jag är vrålnervös över denna utmaning kan jag erkänna och jag tror att detta kommer att bli tufft, men jag SKA klara det!

Nu peppar vi! //Ida

Visa ditt stöd och dela gärna med dig av egna tankar längst ner på sidan.

Nu är jag igång!

Nu är jag igång med utmaningen! Jag har försökt att inte tänka och göra så stor grej av det under helgen och halsflussen som jag har hjälper nog till att avleda min tankar en gnutta. Jag älskar morgonsnusen och därför så tog jag med en dosa tobak- och nikotinfritt (Original portion) in till sängen redan kvällen innan och jag var så trött på morgonen att när jag skulle ta en snus så märkte jag inte ens att det var en nikotinfri snus som jag la in under läppen – det kom jag på en halvtimme efter och då fick jag panik – DÅ slog nikotinabstinensen till! ”Det man inte vet om lider man inte av” tänkte jag och försökte resten av dagen att låtsas om att det var riktiga snusar som jag la in.

Och tack vare att dom nikotinfria snusarna verkligen ser ut som vanligt snus och smakar fräscht men ganska milt så lurade det hjärnan riktigt bra. Jag kände under dagen igår och även idag att jag kan bli lite yr och att tålamodet och humöret verkligen sätts på prov. I natt så svettades jag och sov oroligt som tusan – jag antar att det är nikotinet som håller på art gå ur kroppen och jag hoppas verkligen att det går över fort och att dom kommande dagarna kommer att kännas lättare (försöker intala mig det i alla fall).

Fyra långa dagar!


Nu har det gått fyra dagar. Fyra långa dagar – dom känns lika långa som dom gjorde när jag väntade på förlossning. Svettningar, yrsel, förbannad, grinfärdig, pepp ibland, krypningar i kroppen – så har jag känt dom senaste dagarna. Men, skam den som ger sig! Sambon och barnen får stå ut med en ostabil nikotinabstinensstinn morsa ett tag till! Det kanske är dom som förtjänar belöning efter utmaningen är klar, haha!

Jag har provat Qvitt’s tobak- och nikotinfria snus med smak av salmiak idag och herrejädrar alltså, det luktar lakritsshots och smakar som hostmedicin som jag fick när jag var liten. Jag har aldrig varit något för smaksatt snus förut men det här är fan inte dumt alls. Perfekt till och med när sötsuget fladdrar till, vilket det gör extra mycket nu när jag försöker glömma nikotinet. Nu ska jag kämpa mig igenom en midsommarhelg, det känns som att det är en nubbe i varje ben som jag behöver! Trevlig midsommar / Den ostabila Sullkullan i djupaste Dalarna!

Längsta veckan ever

Snart en vecka utan tobak och nikotin. Den längsta veckan ever men jag är så sjukt imponerad av mig själv att jag har klarat det såhär långt

Utmaningen kommer att pågå i fem veckor till men jag har ännu inga planer på att ge upp, trots att sambon sitter och frestar min sina dosor. Okej, jag har varit lite nära på att ge upp men då har jag snärtat mig själv på fingrarna och sagt ”ajabaja”.

Det har varit otroligt svårt och ansträngande att göra saker som kräver min koncentration och närvaro, och att jag har sovit dåligt om nätterna gör ju inte saken bättre. Men som jag har skrivit förut så är tobak – och nikotinfritt snus min räddning från nikotinabstinens-döden! Imorgon är det en ny vecka och då tar jag jäklar anamma nya friska tag och hoppas på att den går fort som fasen. Nya uppdateringen om hur det går för mig kommer under veckan – pass på!

Ha’re gött / Trött och smågrinig

12 dagar utan snus


Det kryper fortfarande lite i kroppen, lite nervöst kryp i kroppen sådär 12 dagar utan tobak och nikotin. Jag har liksom svårt att sitta still och komma till ro. Det blandat med psm – hurra!
I natt vaknade jag till och med och hade abstinens efter nikotin men efter att ha snuttat på en nikotinfri snus en stund så gick det över – älskar att jag har det att ta till. Dom senaste dagarna har jag kört med mint-smak och det känns som att jag har borstat tänderna efter varje snus, haha! För en gång skull så kanske tandläkaren studsar av lycka när jag kommer på kontroll

Jag har ju liksom slutat med nikotin och använder nu snus med flour i som gör mig fräsch i munnen istället för tobaksbrun i hela kakhålet. Det borde ju blir en hel drös med pluspoäng tycker man jue


/ Flour-tanten

Nikotinsug och abstinensryck!


Idag är jag trött. För igår firade jag att jag nu har varit fri från tobak och nikotin i 14 dagar – helsicke vilken rolig kväll! Nikotinsuget under kvällen var jobbigt men ändå kontrollerbart. Jag fick ett abstinensryck idag men det dämpade jag med chips och alvedon, haha! Hörs i veckan igen // Hon som har firat in på sena natten!

Mina tips för att sluta snusa

Hej hopp!
Vet ni hur bra det känns just nu!?

Jag vet att det kan vara en tillfällighet och att abstinensen kan fladdra till när som helst, men just nu njuter jag järnet! 17 dagar utan tobak och nikotin idag – helt sjukt! Jag trodde helt ärligt att jag inte skulle klara det såhär långt – men ack så fel jag hade. Idag tänkte jag ge er några tips som förhoppningsvis inspirerar er till att också kasta tobaken och nikotinet i sjön!

Det finns, om jag utgår från mig själv, två sätt att sluta. Det första är att tvärsluta med hjälp av tobak- och nikotinfritt snus och det andra är att trappa ner med hjälp av tobak- och nikotinfritt. Om du väljer att trappa ner så är ett tips (som borde funka) att blanda ut det vanliga snuset med nikotinfritt. Smaken och doften från dom nikotinfria ”smittar av sig” på dom riktiga snusarna och du kommer inte att känna skillnaden på dom eftersom det nikotinfria även är så sjukt likt riktigt snus (i alla fall dom snusarna som jag snusade förut).

Oavsett vad du väljer för metod så är det inni bomben viktigt att belöna dig själv, hur ofta beror på vilken typ du är och hur bra/dålig disciplin du har. Min ganska kassa men svingoda belöning ser ni bl.a på bilden. Snickers alltså – livets uppfinning! Och bigarråer – men dom räknas mer som mellis. Annars så är min lite mer vettiga belöning att umgås med vänner, hitta på något sköj med dom – som att nakenbada en sen kväll när barnen har somnat. Det är fina grejer det varma dagar som dessa!

Så, ränn in och beställ några dosor Qvitt och skriv gärna sen och berätta hur det gick! Eftersom jag tvärslutade med hjälp av nikotinfritt så är jag sjukt nyfiken på om det fungerar att trappa ner på det viset som jag tipsar om.

Kör hårt / Go’ och gla’ kexchoklad

Ibland saknar jag tobak och nikotin

Idag är det 21 dagar sen jag sa ”hejrå” till tobak och nikotin och började istället med Qvitt’s tobak- och nikotinfria snus!

Idag tänkte jag berätta lite om när jag saknar tobak och nikotin och när jag inte gör det. Okej, vissa dagar saknar jag nikotinet jämt och andra dagar så är det mestadels efter måltider, på morgonen och så kvällssnusen – det saknar jag så jag kan dö emellanåt. Det jag däremot inte saknar är den kassa andedräkten, svidet under läpparna och stressen över att ha glömt dosan någonstans – paniken som jag kunde få då alltså!!! Så skönt att slippa sånt nu kan jag säga. Det börjar gå från ett helvete till en befrielse! / Ida

Snart en månad nikotinfri!

På tisdag har det gått en månad. En månad av blod, svett och en jäkla massa tårar minsann! Det var enklare att sluta när jag varit gravid för då hade jag liksom inget val, plus att illamåendet gjorde att jag inte ens ville tänka på snus. Nu är det mest stoltheten och tävlingsmänniskan i mig som gör att jag fixar det (peppar peppar, haha). Snart är det dags för en belöning igen känner jag – jag behöver en morot. Det är det bästa att ta till när abstinensen går bananas – att se fram emot något och fokusera på det! Vad det blir för belöning vet jag inte riktigt än men det lutar åt att antingen ta en öl med en vän eller en gurkplanta. Haha! Uppdatering kommer på fredag


Mitt bästa Qvitt-snus idag: Salmiak portion! Jag vill typ tugga på en snus och svälja den – så go’ är den.

/ Den instabila men glada

Qvitt’s nikotinfria snus håller allt i schack!

Om en och halv vecka ungefär så är utmaningen mellan mig och Qvitt över. Då har sex veckor gått! Det har varit fantastiskt men även ena rediga pain in da ass-veckor, så som det bör när man slutar med nikotin och tobak antar jag. Jag saknar det som fan men Qvitt’s nikotinfria snus håller allt i schack. Och så länge jag håller mig sysselsatt med något så flyter det också på – tur att jag har massor av jobb och projekt i sommar säger jag bara (och att jag har blivit besatt av Candy Crush). Hur ska jag då klara mig utan Qvitt’s och allas hejarop efter att utmaningen är slut? Svaret är: jag vette fan, haha! Jag är ju en tävlingsmänniska och därför så passade utmaningen mig alldeles utmärkt och den håller mig motiverad till att klara det! När allt är över så får jag nog anta en utmaningen med någon annan – kanske att börja snusa igen!? Haha, nejrå för fan. Vilket nederlag det skulle vara!

Veckans belöning/belöningar blev en kväll med några öl tillsammans med min fina kusin och vän Emma – den kvällen satt fint! Nu är jag påväg till Göteborg och där kanske jag skulle ta och unna mig en hink med räkor, eller hur unnar man sig på västkusten månne?

Trevlig helg!
/ Go’ och gla’, va jag é bra!

Snusfri!! Vrålar ut ett stort TACK!


Hörrni, nu är det dags att säga tack och hej leverpastej. Och jag kommer att göra det stolt som ett tupp och glad som en mullvad. Den sex veckors långa sluta snusa-utmaningen är inne på sin sista dag och JAG KLARADE DET! Jag är lika nikotinfri som Qvitt´s nikotinfria snus, haha! Hur coolt är det inte!? Men bara för att utmaningen med Qvitt är färdig så betyder det inte att utmaningen att hålla mig från nikotin och tobak är färdig – denna kamp behöver jag säkert tampas med i resten av mitt liv eftersom jag är en beroendeperson utav dess like. Jag kommer inte ens våga fest-snusa härdanefter utan nu är det nolltolerans 2.0 som gäller.

Jag tänkte dela med mig av fördelarna med att använda Qvitt´s tobak- och nikotinfria istället för vanligt snus:
– Tandköttet säger halleluja och tandläkaren kommer att älska mig!
– Jag har fått mer energi och kan koncentrera mig bättre!
– Sjävkänslan har vuxit enormt i samband med att ha lyckats sluta med nikotin!
– Hångelvänlig andedräkt med noll snustunga!
– Slipper stressen över att inte ha nikotin med mig överallt!
– Bra förebild för mina barn!
– Mitt hjärta mår förhoppningsvis bättre och risken för hjärt- och kärlsjukdomar är därmed betydligt mindre!Med andra ord så mår jag mycket bättre med Qvitt´s tobak- och nikotinfria snus än vad jag gjorde när jag gick på nikotin dygnet runt. Jag har gått från att ha snusat en dosa vanligt snus om dagen till att snusa en dosa tobak- och nikotinfritt snus som räcker i två dagar – fränt va!?

Därmed mår mitt bankkonto också mycket bättre. Det är rätt coolt att ha mer pengar över till annat som inte skadar hälsan, eller hur!? Tack till alla er som har följt mig här på Qvitt’s blogg, Facebook och Instagram – det är så många som har hört av sig och peppat mig

Det är NU den största utmaningen börjar!
/Ida ”Sullkullan”