Qvitt Logotyp

Success Stories

Prova Qvitt

Manne tänker sluta med snus – följ hans resa

Manne Malmros har har både rökt och snusat länge. Nu kan du följa hans väg mot ett nikotinfritt liv med hjälp av Qvitt. Läs hans dagbok och låt dig inspireras att sluta själv.

Manne Malmros är 43 år och bor med sin familj i Visby på Gotland. Han har arbetat i restaurangbranschen hela sitt vuxna liv. Idag är han eventansvarig på Matmuren AB som bland annat driver den klassiska krogen Frimis i Visby innerstad och restaurang Bistro Borgen. Manne har varit nikotinberoende under många år.
Först slutade han röka och nu är det dags att lägga snuset på hyllan. Följ hans 30 första dagar mot ett helt nikotinfritt liv här på qvitt.nu
Visa ditt stöd och kom med egna tips längst ner på sidan.

Qvitt - Manne slutar med nikotin

Dag 31 – sista dagen på utmaningen!
Torsdag 31 december

I dag är det självaste nyårsafton och jag kommer att börja 2019 som nikotinfri människa.

Först in till Borgen för att jobba med nyårscatering.

Sista dagen på första månaden, det här känns riktigt bra måste jag säga. Jag kan från i morgon titulera mig som nikotinfri.

Ett stort tack till Gotlandssnus som tagit fram en så fantastisk produkt som Qvitt. Utan den hade inte detta varit möjligt är jag ganska övertygad om.

Så till alla som följt min resa till ett lite bättre liv kan jag varmt rekommendera att bli nikotinfri, om du inte redan är det.

Tänker på alla de gånger jag trodde att jag mådde bra när jag tagit en snus. Det var fel! Snuset fick mig att må normalt, det var utan snuset som jag mådde skit. Nu mår jag bra hela tiden utan snus.

Så ett riktigt gott slut och gott nytt år på er.

Manne.

Qvitt - Manne slutar - Nikotinfri

Dag 30
Onsdag 30 december

Den stora raketköpardagen.

Jag och barnen åker ut till kvarnen för att plocka ihop de bästa raketerna. Spänningen är stor! Har vi valt rätt?

Frugan har slutat fråga vad det kostar, hon vill ändå inte veta

😉

I år har jag ju förtjänat att köpa lite extra.

Qvitt - Nikotinfri katt - Manne Malmros

Dag 29
Tisdag 29 december

Mellandagarna är roliga dagar att jobba. Mycket hemvändare man springer på. Vad skönt det är att få berätta för folk att man slutat snusa.

Nu känner jag mig faktiskt väldigt säker på min sak. Ja, helt enkelt lite stolt. Tänker även sluta med plåster på nyårsdagen!

Nu är kroppen redo att helt vara utan nikotin, det är jag säker på.

Qvitt - julmiddag - Manne Malmros

Dag 28
Måndag 28 december

Har fram till idag sparat 1 000 kr på att använda Qvitt istället för snus. Dels är de mycket billigare och så går det inte åt lika många.

Helt fantastiskt, pengar som man haft i fickan har alltid förut bara försvunnit. Nu är det helt plötsligt massa pengar kvar? Konstig känsla!

I dag åker vi och köper ett nytt katthus! Det var ju ändå för kattens skull som jag slutade att snusa.

🙂

Qvitt - Manne Malmros slutar med nikotin

Dag 27
Söndag 27 december

Njuter av julstämning och myser med barnen.

Hoppas att ni alla har det bra där ute.

Qvitt - Manne blir nikotinfri

Dag 26
Lördag 26 december

Sova, sova, sova… En lyxvara när man jobbar på restaurang och har tre små barn.

Jaja, upp och fixa med mat innan det bär av till jobbet. Känns i alla fall väldigt bra med mitt beslut att lägga av med tobak.

Frugan påtalar att jag luktar godare och det är värt mycket för mig!

Qvitt - Manne - pepparkakshus

Dag 25
Fredag 25 december

Sovmorgon, jullunch och in till jobbet.

I kväll spelar Löst folk på Borgen. Det är min lillebror med några polare som satt ihop ett band. Grymt skön musik!

I dag så glömde jag till och med plåstret. Det gick bra ändå. Tur man har Qvittdosan till hands, skönt att ha den liggandes i fickan.

Manne slutar med nikotin - Qvitt - Hockeyspel

Dag 24
Torsdag 24 december

Idag tänker jag bara önska alla människor runt om på Gotland, Sverige och övriga av världen en skön och fridfull jul. I dag pratar vi inte om att sluta med nikotin. Istället önskar jag er alla en vit jul utan massa alkohol. Låt våra barn få minnas julen som en mysig högtid.

Qvitt - Manne slutar

Dag 23
Onsdag 23 december

Lilla Julafton! Det är i dag. Då skall det hända mycket. Först jobba som vanligt, sen hem och börja med julstöket.

Julskinka, glödhoppor, klä granen, glögga, julgröt och så den obligatoriska danföre-juklappen. Ungarna är förväntansfulla.

I år blir det ett traditionellt hockeyspel. Nu det är bara snön som saknas.

Qvitt - Manne slutar - Nikotinfri

Dag 22
Tisdag 22 december

Upp och hoppa, fixa till sig och i väg till jobbet. Mycket att fixa med på kontoret. Dessa dagar när man inte jobbar med mat är svårare rent mentalt.

Jag sa ju att jag skulle fundera på om det var det här jag ville. Ja, det är klart. Jag har funderat färdigt. Det är precis det här jag vill.

I kväll kommer svärmor och svärfar, det blir spännande.

Qvitt - Manne Malmros slutar

Dag 21
Måndag 21 december

Måndag morgon, barn och frugan sover när jag åker till jobbet.

I dag rullar allt på som vanligt, Qvitt har blivit en del av min vardag tillsammans med plåstret. I dag är det 3 veckor sedan jag slutade med riktigt snus.

Allt svårt, alla prövningar sägs vara som svårast vid 3. Det är 3 dagar, 3 veckor, 3 månader, 3 år och så vidare. Förhållanden, sluta röka, sluta snusa och så vidare.

Men det känns bra. Stannade till i dag på förmiddagen på jobbet och undrade lite över hur jag mår? Ja, hur mår jag? Hela december har ju bara rullat på med jobb och beställningar hela tiden. Jag har liksom inte hunnit reflektera. Jag tror att jag mår rätt bra, det här var nog vad jag ville.

Skall fundera lite över den till i morgon, hörs vidare.

Qvitt - Manne Malmros slutar

Dag 20
Söndag 20 december

I dag blir det fokus på familjen, granköp, blivande glödhoppor skall läggas i saltlag, peppakakshus, städa och plocka iordning inför jul, gräva upp nektarinträdet som äntligen börjat tappa blad.

Trappar nu även ner på styrkan på plåstret, det känns bra. Ha en grym söndag govänner.

Har du tänkt sluta med tobak? Kör hårt! Det är underbart. Fantastiskt att kunna ta det i två etapper, först nikotinet, sen beteendet.

Qvitt - Manne Malmros - Nikotinfrii

Dag 19
Lördag 19 december

I går var det tufft, inte lätt att alltid vara kaxig. Som tur är så har jag bestämt mig! Jag kommer aldrig mer att ta tobak i min mun!

Nej, nu in till jobbet och köra ett dagpass, skall i kväll umgås med familj och trevliga vänner.

Qvitt - Manne Malmros - Shintai

Dag 18
Fredag 18 december

Jahaja, gick ju bra i går på graderingen. Vilket otroligt härligt gäng vi är som tränar i föräldragruppen på Shintai Kempon. Ett riktigt stort tack till Tommy, Uffa, Roger, Ola och Seth som tränar oss och våra barn.

När jag sen kom hem luktade det nykokt kola i hela huset, min fru hon kan hon och vet vad man behöver när man varit och tränat!

I dag är det fullt ställ på jobbet, börjar med en jullunch och övergår i två beställningar. Julbord uppe på Frimis och en personalfest nere på Bistra Haren. Dessa dagar konsumerade jag förut minst 1,5 dosa. Hade liksom vissa tillfällen man alltid bytte snus på, oavsett hur länge den legat inne. Kisspaus, smaka på mat (vilket händer ofta), med mera. Listan kan bli lång.

Hoppas det kommer gå bra. Hörs i morgon.

Qvitt - Manne Malmros - Star Wars

Dag 17
Torsdag 17 december

God morgon Gotland.

Star Wars-mys med ungarna igår. Det är härligt att göra saker ihop, speciellt när man jobbat en del kvällar på sistone.

Testade salmiaksmaken i dag, den var god. Men för mig är det ändå Qvitt Original som är den som är bäst. Den påminner mest om det jag snusade förut.

Vad härligt det är att ha slutat med nikotin och tobak. I kväll blir det långkörare på träningen och uppgradering om allt funkar som det skall.

Manne - Qvitt - sluta med nikotin

Dag 16
Onsdag 16 december

Jaja, ingen gradering i går, först på torsdag bär det av. Men tomten var på besök i barngruppen och Hanna fick hjälpa till. 2 timmars träning utan något under läppen! Det ni, jag känner mig stark.

Tänk att vissa dagar bara ramlar igenom helt obehindrat, precis som om de vore ett mellanslag på tangentbordet.

Det enda jag kommer att komma ihåg från igår kväll var att jag inte lyckades hålla tillbaka irritationen när jag skulle lägga Hanna och hon bara knöla. Gör barn så? Är det normalt att reta gallfeber på sin pappa som försöker sluta snusa? Tror att jag lägger in även denna händelse i mellanslaget. Nej, dax att skriva nästa ord.

Hörs i morgon, då skall jag och de äldsta barnen gå och titta på Star Wars.

Dag 15
Tisdag 15 december

Qvitt - Manne - fest

Sent i går! Kom hem 3:15 från Frimis.

Partyglatt gäng som ville festa

🙂

Trött! Var är min snus?

Inte alltid lätt! Var är min karaktär? Sugen! Saknar?

Nej, in med Qvitt och ladda om.

I kväll är det dax för gradering i Shintai Kempo, ungarna retar ju en för att jag ligger så långt efter dem. Skall ta mig igenom även denna dag. På med plåster och iväg till jobbet.

Sköt om er.

Qvitt - Mannes fru

Dag 14
Måndag 14 december

Upp och iväg med barnen.

Ledig måndag förmiddag med frugan. Härligt!

I går på julbordsfirandet med bröder och fruar så diskuterades så klart “sluta eller inte sluta”. Då jag motiverat mig själv så mycket att ta steget så var det rätt lätt att motivera andra. Tror att jag fick någon mer att sluta med nikotin i går.

Alla ni där ute som funderar på att sluta, sluta att fundera! Det är härligt när man har bestämt sig.

Qvitt - Nikotinfria Manne Malmros

Dag 13
Söndag 13 dec

Upp tidigt för att sedan iväg och röja på Frimis. Frun och barnen ligger kvar i sängarna och ser ut att ha det riktigt skönt.

I kväll skall jag själv äta av vårt julbord. Frimurarna har sammankomst och i dag är även fruarna medbjudna på julbordet. Förra året hade jag ont i magen dagen efter av allt skrattande i klubbrummet efter middagen.

Tankarna går så klart till aftonen och funderar på hur det skall gå då groggarna åker fram. Ja, det kommer så klart gå bra! Det vet jag. Ha!

Qvitt - Luciafirande - nikotinfritt - Manne Malmros

Dag 12
Lördag 12 december
Vaknar med ett leende på läpparna. Gårdagen var fantastisk!

I kväll laddar vi för nästan fullbokat på Bistra Haren samtidigt som vi ha fullt uppe på Frimis.

När det är så här mycket att göra så rullar det liksom bara på. Måste säga att det känns riktigt bra att lägga in en Qvitt under läppen. Det ginseng som finns i prillan liksom kompenserar nikotinet. Det ger en sån där obeskrivligt härlig tillfredställelse. Det har vi pratat om förut, belöning. Man behöver belöna sig, då mår man bra. I kombination med att jag har bestämt mig så känns det här toppen.

Dag 11
Fredag 11 december

Ny härlig morgon, upp och hoppa för nu skall det bli luciafirande.

Love, vår minsting skall för sista gången ta på sig julbocksdräkten som syddes för 8 år sedan. I dag är jag även redo att dra ner på styrkan på nikotinplåstren.

Nu går det bra.

I kväll har vi Medeltidskrogen Bistra Haren öppen på Frimis. En bonushelg mitt i mörkret då man får ta på sig medeltidskläderna och servera riktigt god och välsmakande mat och så vårt goda öl i tapparna. Programmera kassor, bygga eldstäder, möblera och mycket mer står på listan i dag.

Känner mig stark och pigg.

Qvitt - Manne slutar - Nikotinfri

Dag 10
Torsdag 10 december

Dagarna rullar på och det känns helt fantastiskt. På 24 år har jag aldrig varit utan tobak mer än någon enstaka dag. Än mindre kommit på tanken att sluta.

Har nu bunkrat på mig med Qvittdosor så att det inte kan ta slut, det känns bra det här. De få tappra försök jag gjort förut för att sluta har liksom inte varit på riktigt, det har alltid varit för att någon annan har tyckt det. Men nu är det mitt beslut! Jag har själv bestämt mig för att aldrig mer bruka tobak!

Jag är fri!

Dag 9
Onsdag 9 december

Härligt, på med plåstret direkt på morgon innan irritationen kryper på som dagen innan.

I dag har jag mycket att göra på kontoret, det skall möbleras om och så skall det skickas lite bröllopsofferter.

När man jobbar på så funkar det bäst. Tur att man har Qvitt att stoppa under läppen, att sluta både med nikotin och beteendet hade nog blivit för mycket.

Hämta barnen och hem för att laga mat i kväll känns som vardagslyx under julbordstider.

Qvitt - Manne slutar med nikotinet - Frimis i Visby

Dag 8
Tisdag 8 december

6:45 – klockan ringer och en ny arbetsvecka har tagit sin början.

Duscha, tänder, kläder och in med en Qvitt. Visste ni att barn i åldrarna 6, 9 & 11 gör precis som man säger, bara man ber om något så händer det omgående. FEL, FEL, FEL! Och att sluta med tobak i denna miljö gör en nervklen, det kokar i kroppen och man får bita sig i läppen vid ett flertal tillfällen. Skönt när de äntligen har kommit i väg till skolan och man hinner ta en kaffe i lugn och ro innan jobbet. FEL, FEL, FEL! Frugan är kvar hemma och det är klart att man missat att uträtta något när man var ledig dagen innan och då skall det ju tas upp så där lägligt lagom tidsmässigt så att man inte hinner fixa det innan man måste i väg. Waooow vad det är skönt att sluta med tobak i denna härliga miljö!

Just det, plåstret! Glömt att sätta på mig ett plåster, på med det och in med dubbla Qvitt under läppen. Ögonen faller på dosan med riktigt snus. Skönt att veta att den finns om man skulle vilja. Men det tänker jag inte! Vill bara veta att jag kan om det skulle behövas.

Strax infinner sig ett lugn i hela kroppen och jag konstaterar att barnen är rätt snälla ändå, ångrar att jag blev så där irriterad förut. Ja, plåster är ett måste i kombination med Qvitt annars kommer det här inte gå.

In till jobbet och få annat att tänka på, i kväll rullar det julbord på Frimis igen. Då kan man alltid ta en bit sill med Janson så mår man prima.

Hörs i morgon goa vänner.

Manne Malmros - Qvitt-resan

Dag 7
Måndag 7 december

Jaaa! Måndag morgon och gårdagens prövningar är över.

Var på en sammankomst på Frimurarlogen och trots en sup till sillen och en drink efter middagen i trevligt sällskap så ramlade jag inte i fällan. Den så kallade festprillan. Har testat det och då är man körd.

Känner mig stark och redo att trappa ner på plåstret ett steg.

I dag är jag äntligen ledig med frun efter många dagars kvällsjobb, skall verkligen unna mig att handla lite julklappar till barnen. Det tycker jag är roligt och då tänker jag nog inte på avsaknaden av tobak under läppen.
Hörs i morgon.

Manne Malmros - nikotinfri

Dag 6
Söndag 6 december

Härlig frukost i lugn och ro innan det är simträning med barnen. En första liten prövning på vägen. Som ledare kan man varken ha plåster på kroppen eller Qvitt under läppen i badet. Klockan är 14:00 innan vi är klara och jag kan smyga på ett plåster på axeln och in med en påse under läppen. Mmm vad gott och lugnande.

Tänk att man är så beroende av att unna sig något, belöna sig, känna att det är jag värd. Fortfarande har jag en vanlig dosa snus i fickan men luktar inte lika ofta i den längre. Varför kan jag inte bara lägga bort den? Jag har ju bestämt mig! Märkligt?

I morgon är det måndag och första veckan som tobaksfri är snart ett faktum.

Qvitt - Nikotinfria Manne Malmros

Dag 5
Lördag 5 december

Sovmorgon! Gud vad skönt att inte gå upp före kl 9:00.

Känns faktiskt riktigt bra i dag. Jag är inte längre användare av tobak!

Mysa med barnen på dagen innan det är dax att åka till jobbet.

I kväll är det fullt hus, 200 pers på julfest på Frimis.

Qvitt - Mannes kam mot nikotinet

Dag 4
Fredag 4 december


Vaknar till 4:e dagen utan tobak under läppen.
Upp och fixa räkmacka till frugan, hon fyller år! Tradition är tradition.
Det känns bara bättre och bättre intalar jag mig. Flera gånger under dagen har jag luktat i den vanliga snusdosan, bara för att få känna doften av tobak. Testade i dag även Qvitt menthol. Helt ok men inte riktigt min smak, gillar den bruna dosan bättre.

Hade fått för mig att det skull vara svårast på kvällen men den svåraste tiden är faktiskt när man sitter och jobbar på kontoret, hm, märkligt.

Nej, ner och jobba Julbord, hörs i morgon.

Qvitt - Mannes nikotinfria blogg

Dag 3
Torsdag 3 december

Upp o hoppa, duscha, borsta tänder och in med en Qvitt. Belöning, det handlar om känslan att belöna sig, unna sig, det här är jag värd! Och så iväg med ungarna. Inga plåster hemma! De två vi hade liggande är slut och jag har inte köpt nya. Idiot! Tror jag att jag är Stålmannen eller? Snabbt in på Apoteket så fort det öppnat för att handla nya. Ja, helt klart är att skall jag lyckas så måste jag följa rekommenderad nedtrappning av plåster.

I kväll har vi Julbord på Frimis då kan man ju alltid belöna sig med lite goda sillar.

Qvitt - Manne Malmros

Dag 2
Onsdag 2 december

I går var det tufft, jobbade sent med en beställning på Frimis och då är det extra gott att lägga in en snus på kvällen. Men jag har bestämt mig!

Den här gången känns det på riktigt. På med plåster, starkast möjliga för att kroppen skall vänja sig och in med en Qvitt. Känslan att ha något gott under läppen är viktig. Sen har jag ju nästan en hel stock med vanligt snus liggande och fortfarande en dosa i fickan. Om jag nu vill ändra mig så måste jag ha en dosa med mig. Inte för att jag tänker ändra mig men jag vill kunna välja.

Tur jag har Qvitt att stoppa under läppen, sist jag försökte med tuggummi så blev det världskrig hemma innan vi kom på att det var för att vi båda slutat med nikotin samtidigt.

Dag 1
Tisdag 1 december

Konstig känsla att vakna upp med vetskapen om att man bestämt sig för att sluta med tobak. Det första man gör på morgonen är att stoppa in en snus, nej inte snus! Qvitt är det som ligger på nattduksbordet och väntar. Och så på med nikotinplåster innan ilskan tar över. Detta var ju inte första gången man tänkt sluta så plåster fanns det hemma. Men den här gången känns det speciellt.

Hade dagen innan suttit och diskuterat huruvida katten skulle få ett nytt kattklätterhus eller inte och kommit fram till att nej, det var för dyrt. 900kr kunde man inte bara lägga ut så där utan anledning! 900kr? Det är 2 stockar med snus. 2 veckors snusande? Vad håller jag på med frågade jag mig själv.

Jag hade några dagar innan fått en provdosa av en vän och redan där konstaterat att Qvitt faktiskt var riktigt gott, inte som andra nikotinfria snus.

Ja, jag har bestämt mig! Aldrig mer en snus med nikotin eller tobak i min mun!