Det
Gotländska
sättet
Den
Gotländska
vägen

Fabriksbesök av Socialdemokraternas partisekreterare

Nyheter

A down arrow icon

Fabriksbesök av Socialdemokraternas Partisekreterare Tobias Baudin

Vi pratade bland annat om hur Gotlandssnus arbetar mot att nå våra hållbarhetsmål och hur vår solcellsanläggning bidrar till detta arbete som den förnybara energikälla den är. Vi hann också med att prata om utmaningar och möjligheter i den bransch vi verkar samt också en del om hur Gotlandssnus bedriver sitt fackliga arbete.

Personer i bilden (från vänster): Henrik Jakobsson (grundare, Gotlandssnus), Meit Fohlin (regionråd för Socialdemokraterna), Tobias Baudin (partisekreterare, Socialdemokraterna) samt Lars Hansson (VD Gotlandssnus).

Solceller självklart steg i Gotlandssnus hållbarhetsarbete

För Gotlandssnus är det viktigt att dra vårt strå till stacken och göra det vi kan för att hålla vårt klimatavtryck på ett minimum. Vi installerade därför en av Gotlands största privatägda solcellsparker på vårt fabriksområde i Romakloster, hösten 2021.

Fakta om solcellsparken:
Nuvarande årsförbrukning: 450 000 - 500 000 kwh.
Förväntad solcellsproduktion: 220 000 kwh.

Gotlandssnus förbrukning utöver det som solcellsparken kan producera består till 100% av fossilfri el. Den som vill veta mer kan höra Sveriges Radios intervju med Håkan Solberg. https://sverigesradio.se/artikel/stor-solcellspark-under-konstruktion-i-roma