Det
Gotländska
sättet
Den
Gotländska
vägen

Swaves nya dosor kan vinna Svenska Designpriset

Nyheter

A down arrow icon
I våras lanserade Gotlandssnus Swaves nya dosdesign, som lyfter det gotländska hantverket bakom produkten. Nu har dosorna nominerats till flera priser, däribland Svenska Designpriset 2023 i kategorin ”Förpackningar”.

På tisdagen presenterades årets nomineringar till det prestigefyllda Svenska Designpriset. Ett av de bidrag som kan vinna kategorin ”Förpackningar” är de nya dosorna för Gotlandssnus smakrika nikotinpåsar Swave.

– Vi är oerhört hedrade av vår nominering! Att vara en av de bäst designade förpackningarna i hela landet är verkligen en imponerande bedrift, och vi är naturligtvis hoppfulla om att vinna, säger Håkan Solberg, Marknads- & Försäljningschef på Gotlandssnus.

Swave-dosornas design har tagits fram genom ett nära samarbete mellan Gotlandssnus, Edisen och Öström Studio. Varje Swave-smak har fått en naturlig, jordnära färg och det handritade mönstret är inspirerat av havets vågor vid den gotländska kusten. För att spegla hantverket bakom Swave är dosornas etiketter tillverkade i ett material med grövre struktur.

– Varje portion tas fram med omsorg i vår mikrofabrik i Roma och det vill vi förmedla genom dosan. Det ska både synas och kännas att vi är en småskalig producent som alltid prioriterar kvalitet och smak, säger Daniel Baumgardt, Creative Director på Gotlandssnus.

Vinnarna av Svenska Designpriset 2023 presenteras vid en prisutdelning på Moderna Museet i Stockholm den 19 oktober.

Sedan tidigare är Swaves design även nominerad i kategorin “Etiketter” i Packnorth Award 2023, vars prisutdelning äger rum på Empack i Kista, Stockholm, den 5 oktober klockan 13.00 på mässans Designscen.

Arbetsgrupp:
Håkan Solberg, marknad, Gotlandssnus
Daniel Baumgardt, marknad, Gotlandssnus
Karin Öström, art Director, Öström Studio
Kim Ameln, projektledare, Edisen
Kristofer Berg, kreativ strateg, Edisen

För mer information och fler bilder, kontakta:
Håkan Solberg, Marknads- & Försäljningschef, Gotlandssnus
hakan.solberg@gotlandssnus.se
+46 70-665 65 68